Muhasebe ve Finansman Alanı

Muhasebe ve Finansman Alanı

Muhasebeve Finansman Alanı Tanıtım Videosu

ALANIN TANIMI

Türkiye uzun süredir iş gücünün niteliğini yükseltmek ve ekonominin tüm sektörlerinde istihdam imkânlarını artırabilmek için mesleki eğitim sistemini geliştirmeye çalışmaktadır. Dünyanın önde gelen ekonomileri ile rekabet etmek ve Avrupa Birliğine giriş sürecinde bu çaba daha da anlamlı hâle gelmektedir.

Günümüzde işletmelerin ve kurumların başarısı ve kârlılığın artması etkin bir muhasebe ve finans yönetimi ile mümkündür. İşletmelerde meydana gelen muhasebe ve finans olaylarının ilgililere güvenilir ve doğru bilgiler ile aktarılması ve kamuyu aydınlatma fonksiyonunun yerine getirilmesine duyulan ihtiyaç, muhasebe ve finansmana verilen önemi artırmaktadır.

Muhasebe ve finansman alanında, okulumuzda Bilgisayarlı Muhasebe Dalında eğitim verilmektedir.

BİLGİSAYARLI MUHASEBE ELEMANI

Tanımı: Muhasebecilik mesleğinin gerektirdiği, ticari işletmelerin faaliyetlerine ait belgelerin tasnif, kayıt, dosyalama ve arşivleme işlemlerini bilgisayar ortamında gerçekleştirme yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı: Bilgisayarlı muhasebe elemanlığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Bilgisayarlı muhasebe elemanı; hesap planı sistemini oluşturan,  beyannameye esas teşkil eden bilgi ve belgeleri hazırlayan, beyannameleri düzenleyen, bilgisayar konusunda yeterli bilgiye sahip olan, defterleri tutan, firmanın kredi ve cari hesap durumunu takip eden, koordinasyon sağlayan, yazışmaları yapan, Sosyal Güvenlik Kurumu ve mali kuruluşlar ile ilgili işlemleri yapan nitelikli kişidir.

Görevleri

• Hesap planı sistemini oluşturmak,
  • Beyannameye esas teşkil eden bilgi ve belgeleri hazırlamak,
  • Beyannameleri düzenlemek,
  • Bilgisayar konusunda yeterli bilgiye sahip olmak,
  • Defterleri tutmak,
  • Firmanın kredi ve cari hesap durumunu kontrol etmek,
  • Koordinasyon sağlamak,
  • Yazışmaları yapmak,
  • Sosyal Güvenlik Kurumu ve mali kuruluşlar ile ilgili işlemleri yapmaktır.

4. Eğitim ve Kariyer İmkânları

Meslek lisesinden sonra "Yükseköğretime Geçiş Sınavı"nda başarılı olanlar lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler.Öğrencilerimizin tercih edebileceği çok sayıda lisans ve önlisans programı bulunmaktadır.

5. İş Bulma Olanakları:

Muhasebe ve finansman alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;

1.  Finans, muhasebe ve dış ticaret gibi ticari faaliyeti olan her türdeki kurum/kuruluşlar,
  2. Muhasebe, muhasebe ve mali müşavirlik, yeminli mali müşavirlikler,
  3. Şirket ve işletmelerin muhasebe birimleri vb. yerlerde çalışabilirler.

Muhasebecilik tüm işletmelerin ihtiyaç duyduğu, güncel ve geçerli bir meslektir. Ayrıca her türlü kuruluşun mali işlerle ilgili bölümlerinde çalışabilirler. Mesleğin oldukça geniş bir çalışma alanı mevcuttur.