Engelliler Haftası Kutlama Etkinliği

Engelliler Haftası Kutlama Etkinliği

İnsanlar aynı koşullarda dünyaya gelmemektedirler. Aynı şekilde yaşam koşulları açısından da kimisi rahat ve bolluk içinde yaşarken, kimisi bazı uzuvları veya yetileri olmadan yaşamaktadır.  Bazı insanların doğuştan engeli bulunmaktadır. Bazıları ise çeşitli kazalar veya terör olayları nedeniyle engelli kalabilir. İşin gerçeği her birey engelli adayıdır.

Birlikte yaşama kültürünün bir gereği olarak hasta, yaşlı veya engelli  varlığını unutmamalı, yaşam tarzlarımızda güçsüzlere de yer vermeliyiz. Toplumsal mutluluk, bireylerin mutluluğundan, bu da başkalarının acısını ve eksikliğini paylaşmaktan geçer.

Engelliler haftası 10 ile 16 Mayıs tarihleri arasına isabet eden ve yaşamlarını engelli şekilde sürdüren insanlarımızı hatırlamak ve onların yaşamlarını kolaylaştırmak için etkinliklerin düzenlendiği bir haftadır. Görsel medya araçları kullanılarak engelli kişilere ve onların basit şeyleri bile ne denli zorluklar içinde yaptıkları, bazen de yapamadıkları anlatılmaya çalışılır. Toplumda engeli olan vatandaşlarımıza bu eksikliklerini hissettirmeden yaşamlarını idame ettirebilmesi fırsatı verilmesidir. Bu amaçla okulumuzda da farkındalık oluşturmak için özel eğitim öğrencilerimizin hazırlamış olduğu program diğer öğrencilerimize izlettirildi. Bu programı hazırlayan Özel Eğitim öğretmenlerimiz Murat KAVUT, Seray Barut ve Büro Yönetimi Öğretmenimiz Fatih ALADOĞAN’a emeklerinden dolayı sonsuz teşekkürler.

16.05.2023 173

16-05-202316-05-202316-05-202316-05-202316-05-202316-05-2023